Rietdekkersbedrijf en Houthandel Ven-Eb
De Bouwkamp 16
Ooij, 6576 JX
+31(0)6 50 665 493
Fax: +31(0)24 6 631 557
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vertaal

Houthandelhouthandel
Onze activiteiten “in het hout”

Naast het exploiteren van een rietdekkersbedrijf, oefenen wij ook enkele activiteiten uit in andere werkgebieden waaronder de bosbouw. Deze activiteiten zijn deels ondergebracht in onze rondhouthandels- en griendhouthandelsbedrijf. In de tijd dat er niet op het dak gewerkt kan worden, zijn wij in dit deel van ons bedrijf actief.

Bosbouw

Ven-Eb BV kan alle soorten werkzaamheden met betrekking tot de bosbouw uitvoeren, waaronder het rooien en opsnoeien van bomen. Verder beschikken wij over eigen materialen om het hout uit de bossen te halen.

Het hout dat door ons gekapt wordt sorteren wij op een dusdanige manier dat het geschikt wordt voor de houthandel. Zo kan ons hout worden ingezet voor de papierindustrie, houtzagerijen en als openhaardhout.

Natuurlijk maken wij ook hout klaar voor de kapconstructies voor de rieten daken, zoals de ronde opleggers (slieten genoemd) op ronde gordingen.

Griendhout

In de periode van november tot maart zijn wij bezig met het hakken van het griendhout (wilgenhout).

De meeste grienden die wij kappen hebben we zelf aangeplant op diverse locaties in de Ooijpolder.

Het hout dat wij kappen is allemaal twee jaar oud en het kappen gebeurd handmatig en op ambachtelijke wijze (met een kapmes). Op deze wijze kunnen wij het hout direct sorteren naar lengte, dikte en gladheid.

 

Het gesorteerde hout is vervolgens naar diverse typen te onderscheiden en voor meerdere doelen inzetbaar:

•de waterwerken
•bonenstaken en knotwilgen
•hoephout en klovers
•deklatten en vlechtlatten
•bleeslatten

Het grootste deel van het hout bestaat uit vlecht- en bleeslatten, welke zeer geschikt zijn voor het maken van wilgenschuttingen en erf afscheidingen. U kunt de materialen voor het maken van een schutting bij ons kopen.

Maar natuurlijk kunnen wij uw schutting ook geheel naar wens realiseren.

Verder leveren wij diverse elementen van gevlochten wilgenhout, bijvoorbeeld in de afmeting 200 x 180 cm of 200 x 200 cm.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.